tisdag 22 oktober 2013

Låna Pengar Direkt Via SMS



De flesta av oss vet hur lån i allmänhet fungerar. Om du behöver en viss summa pengar som ska användas till något speciellt men inte har den just nu, kan du överväga att ansöka om ett lån. Om du kvalificerar dig hos din långivare eller i enlighet med bankens villkor, kommer de att behandla din låneansökan och ge dig pengarna. Din skyldighet är att betala tillbaka pengarna innan den angivna tidsfristen i avtalet du hade med din bank eller ditt låneinstitut. Processen för ansökan kan ta mycket lång tid och ibland måste du vänta på den i veckor eller månader. Detta är vanligt förekommande om du lånar en mycket stor summa pengar. Den stora frågan är vilken lösning som finns om du bara är intresserad av att låna en liten summa, ett fyrsiffrigt belopp, och du behöver pengarna direkt? I detta fall kanske du har hört talas om SMS lån eller snabblån.

SMS Lån: En översikt

SMS lån kallas även av vissa för snabba lån eller snabblån. SMS lån är en viss typ av lån där du enkelt kan låna små summor pengar med hjälp av ett SMS. Men i de flesta fall är du fortfarande tvungen att använda Internet för att kunna slutföra själva lånet. 

Hur  fungerar det? 

I det initiala skedet av låneprocessen har du två alternativ. Det första är att du som låntagare endast skickar ett SMS-meddelande till ett visst låneinstitut. Vanligtvis måste du ange det belopp du behöver låna. I Sverige kan du vanligtvis låna mellan 1000 och 5000 kronor. I Storbritannien är intervallet 100-1500 brittiska pund. Långivaren kommer sedan att svara genom att instruera dig att besöka en särskild webbplats för att bearbeta och aktivera din ansökan.

Ett annat alternativ till ditt första steg är att gå direkt till den aktuella webbplatsen och hoppa över sms-delen. Detta gäller om du redan vet vilken webbplats som du måste gå till. När du har fyllt i och skickat formuläret för din låneansökan på låneinstitutets hemsida kommer en särskild PIN-kod att skickas till din e-postadress. Du kommer att behöva använda denna kod som verifikation när du skickar ett SMS till långivaren. När du har godkänts kommer det belopp du begärt att överföras till ditt bankkontonummer och så är det klart.

Fördelarna med SMS lån

En stor fördel när det gäller SMS lån är det faktum att det är enkelt och snabbt, därav uttrycket "snabblån" och "snabba lån". Denna typ av lån är kanske det enklaste och snabbaste som finns idag. De steg som involverar SMS och att fylla i formulär på nätet är något som de flesta människor utan problem gör nuförtiden. Du behöver inte vara en raketforskare för att lära dig det. Du kan dessutom få dina pengar antingen samma dag eller dagen efter. Du kan också ansöka när som helst på dagen så länge du har en mobiltelefon och en Internet-anslutning. Det lämpar sig bäst om du har en nödsituation och du behöver pengar så snabbt som möjligt.

Det finns också en särskild fördel som gör sms lån mycket lockande och efterfrågade. Detta beror på det faktum att du kan ansöka om ett sms lån utan kreditprövning. Oavsett om du har en betalningsanmärkning eller inte så spelar det ingen roll. Så länge du kan bevisa att du har en fast inkomst, kommer du att kvalificerar dig för sms lånet. Detta är till skillnad från de flesta lån som kräver information från UC och en bra kredithistoria.

Snabblån : Riskerna & nackdelar

Även om snabba lån har dessa fördelar bör man inte bortse från de risker och nackdelar som också kommer med sådana lån. En viktig nackdel är att lånetiden är mycket kort. På den svenska lånemarknaden har du bara en månad på dig för att betala tillbaka de pengar du har lånat. I vissa andra länder som erbjuder dessa snabblån är lånetiden ofta längre eller kortare än en månad. 

En annan nackdel är att räntan är mycket hög. Om du inte kan betala lånet i sin helhet på den angivna tidsfristen kommer du att få straffavgifter med enorma räntor. Detta kan dubbla eller tredubbla din skuld på ett ögonblick och denna situation kan tvinga dig i en oändlig skuldspiral där du lånar pengar bara för att betala ditt tidigare (första) lån och sedan skaffa ett tredje lån för att betala ditt andra och så vidare. Det hjälper inte heller att du är skyldig att betala hela beloppet till skillnad från andra typer av lån där du har möjlighet att betala hälften eller delar. Självfallet är sms lån ganska riskabelt att börja med och bör ses som en sista utväg.

Det är därför viktigt att du inte blir alltför impulsiv när det gäller dessa typer av lån. Du bör sätta dig in i detaljerna för varje lån innan du tar ett slutgiltigt beslut huruvida du ska låna pengar eller inte.